Intalnire cu echipa Zonei Metropolitane Oradea

  • 0

Intalnire cu echipa Zonei Metropolitane Oradea

Vineri 18.10.2013 echipa aparatului tehnic executiv al Asociatiei de Dezvoltare Intracomunitara Zona Metropolitana Satu Mare a participat la o intalnire de lucru si un schimb de experienta cu echipa Zonei Metropolitane Oradea.

La aceasta  intalnire s-a  facut schimb de  pareri si idei despre viitoarele strategii locale, despre directiile de urmat pentru cuprinderea unui numar cat mai mare de proiecte in portofoliul fiecarei zone metropolitane.

S-au purtat discutii despre statutul zonei metropolitane, despre transportul metropolitan, despre investitiile teritoriale integrate si despre platile multifond.

Cu aceasta ocazie s-a stabilit necesitatea cooperarii intre cele doua echipe pentru elaborarea in comun a unor proiecte transfrontaliere si frutificarea la maxim a experientelor acumulate de catre echipa de la Oradea si de experientele membrilor echipei satmarene.

De asemenea, s-a stabilit ca echipa satmareana sa puna la dispozitia echipei oradene experienta acumulata in elaborarea strategiei de dezvoltare a zonei metropolitane si sa-i informeze despre rezultatele obtinute in aceasta directie dupa consultarile pe care echipa satmareana le va avea cu conducerea ADR Nord Vest.